Adler Central Europe Program Takvimi ile liderlikte zirveye yolculuğunuz başlıyor!
Bu programlarla bireysel ve kurumsal başarılarınızı artırın, liderlikte fark yaratmanın keyfini yaşayın.
TA, insan ihtiyaçları ve davranışları arasındaki bağlantıların yanı sıra, kuruluşların işleyiş biçimlerini anlamak için de sistematik bir yaklaşım sağlar.
Transaksiyonel Analiz (TA) Modeli, insanı anlamaya dair önemli açıklamalarıyla dikkat çeken bir modeldir. Bu modeli öğrenmek, farklı bakış açıları geliştirmeye, insan davranışını daha iyi anlamaya, uygulamalarda geniş ve yeni perspektifler kullanmaya, kısaca uygulayıcı olarak daha güvenle ve daha derin bir anlayışla çalışamaya yardımcı olacaktır. Belki de en önemli katkısı bireysel olarak, kendiniz anlamanız, kendinize dair yeni keşiflerde bulunmanız ve kendi sınırlılıklarınızdan kurtulmanıza kapı açması olacaktır.
Kendi iç seslerimizi tanımak, engelleyici olanların sesini biraz kısıp, destekleyici olanlarınkini biraz açmak öğrenilebilir bir beceri. Bunu yapmak, hayata bakışınızı, diğer insanlarla ilişkilerinizi, olayları yorumlama biçiminizi, tüm dünyanızı değiştirecek. Kafanızdaki hiç susmayan düzensiz koroyu, ahenkli ve sizi mutlu eden iç seslere dönüştürdüğünüzde, otomatik iç konuşmalar yerine SİZİN yönettiğiniz içsel sesler haline dönüştürdüğünüzde, koşullar değişmese bile siz daha mutlu ve daha özgür biri olacaksınız. Bu eğitimde biz içimizdeki sesleri tanıyıp, onları kaygı, korku, endişe, pişmanlık üreten sesler olmaktan çıkaracağız.
Kendi kendimizle yapıcı, destekleyici ve şefkatli konuşmayı öğreneceğiz. Bunun ardından diğer insanlara bakışımız ve iletişimimiz üzerinde çalışacağız. Amacımız yetişkin olarak ihtiyaçlarımızı, isteklerimizi, fikir ve önerilerimizi karşımızdakini incitmeden, tehdit etmeden, rahatsız etmeden iletmeyi ve onu anlamayı, her iki tarafın da mutlu olduğu ilişkileri hayatımızda yerleştirmeyi öğrenmek.
Yaşamınızda benzer olaylar ve durumlar yaşadığınızı, sanki aynı senaryonun tekrarlandığını fark ediyorsanız, “yine aynı şey oldu”, “bu neden hep benim başıma geliyor?” diyorsanız, bunu kurgulayanın ve değiştirecek olanın kendiniz olduğunu fark etmek çok şeyi değiştirebilir.
Peki şu düşünceler geçiyor mu aklınızdan? Kimim ben? Neden ben, benim? Çevremdekilerle nasıl iletişim kuruyorum? Böyle iletişim kurmayı ben mi seçtim, yoksa böyle gördüm, böyle yapmaya devam mı ediyorum? Kendimde değiştirmek istediğim yönler var mı? Varsa bu değişiklikleri isteyerek ve bilinçli şekilde yapmamın yolları nelerdir? Nasıl biri olmak istiyorum?
Bu soruları sormak ve cevaplarını bulmak kadar, nasıl ve hangi yöntemle olmak istediğiniz kişi olmaya doğru yol alabileceğinizi bilmeniz de çok önemli ve gerekli.
Transaksiyonel Analiz herkesin bir prens/prenses olarak doğduğunu ama zaman içinde kurbağaya dönüştüğünü söyler. Bu çalışmayla amacımız, içimizde prens/prensesi yeniden ortaya çıkarmak ve hayatımıza bir prens/prenses olarak devam etmek…
1.Gün: Transaksiyonel Analiz (TA) nedir, tarihçesi, temel felsefesi, temel ihtiyaçlar, zamanı yapılandırma, ego durumları, egogram (Üstel Kişisel Stil Envanteri)
2. Gün: Transaksiyonlar, yaşam pozisyonları, indirim ve abartma, referans çerçevesi.
3.Gün: Karşıt komutlar (sürücüler) ve serbest bırakıcılar Komutlar, izinler, program mesajları, Üstel Çalışma Stilleri Envanteri.
4.Gün: Otantik ve raket duygular, Psikolojik oyunlar, kuponlar, oyun formülü 5.Gün: Script (yaşam planı)–yazgı süreci, yazgı kararı, yazgı türleri, kendi yaşam kurgumuzun ucunu yakalama egzersizleri
6.Gün: Kendi kendine yeniden anne-babalık – hayatta biriktirilen anı ve kararların farkına varılması, tüm öğrenilenlerin yaşamı güzelleştirmek ve yapıcı kararlar vermek için nasıl kullanılacağı, kısıtlayıcı kararların nasıl değiştirilebileceği ve kişinin şefkat göstererek, kendine nasıl ebeveynlik yapabileceği.